събота, 5 февруари 2011 г.

От уважение

Млъкни Дони!
Пак си говорим. Но не е както преди. Започна да става лицемерна цялата работа.
Не. Не знам. Нямам идея. Просто и двамата премълчаваме по нещо и се получава адски изкуствено. Ужасно е. Или просто това и е нормалното състояние.
О да, вероятно ме цени много. Ами да ми врътне една свирка от уважение, бих и предложил. Предполагам, че е в реда на нещата, ако уважаваш много някой мъж и го смяташ за чудесен човек, да бръкнеш приятелски в панталона му и да си извадиш късметчето.
Не ти бе, Дони, говоря за нея. Да си отметне косата през главата да не и пречи и да действа. Ще приема такова извинение.
Не, Дони, не. Ти луд ли си? Подаръци? За какво точно? За нервите, които ми образува напоследък? Не ме познаваш.
Не съм виждал досега жена да се разтопи от изясняване на отношения. Изясняването на отношения има две цели — или да разбере дали не се е минала, като прави секс със тебе, защото и изневеряваш например или не щеш да се жениш, или пък иска да ти тегли ножа, защото "вече не е същото", "няма я химията" и подобен булшит, който значи че си е намерила някой нов и трябва някак да излезе от ситуацията.
Няма шанс да те усети колко си готин от подарък. Освен ако вече не сте имали вземане-даване на флуиди и има колебания. Тогава подаръкът я успокоява, че е взела правилното решение. Не сте ли спали заедно, ще те смята за импотентен боклук, който и се подмазва с разни дрънкулки.
Освен ако дрънкулките не са от много скъпите, ама аз да ти приличам на милиардер?
След една вечер в леглото започват да си измислят причини защо спят с тебе, а преди това си измислят защо никога няма да си легнат с тебе.
Въпрос на самоуважение. А, нищо лично, предполагам че еволюцията се е погрижила за това.
Добре, защо въобще ме търси? Какво точно иска от мене? Да сме приятели?
Ще обуе ли обувките и ще метне ли няколко топки с мене на боулинга? Ще гледаме ли мача заедно? Очевидно не.
Тогава цялата тая работа с "приятелството" много смърди. Жените не знаят какво е приятелство, Дони, и затова употребяват тая дума както им падне. И за "приятелки", и за "приятели".
Знаеш ли, когато я гледах как ми говори разпалено, как и светеха очите докато разказваше за увлеченията си по театъра, колко харесваше децата и как се изчервяваше, си мислех, че може би това е бъдещата госпожа Собчак. Която ще ми приготвя кафе сутрин и ще ми разтрива слепоочията вечер. Да ти кажа, почти си го бях въобразил. До момента, в който не дойде на срещата. Не дойде и нищо не обясни. И ми говореше глупости по телефона после.
Не я попитах, защото не исках да изглеждам засегнат или прецакан от цялата работа. Но се вбесих, признавам.
Ако е имала причина, имам телефон, който дори може да получава SMS. Да не говоря за останалите начини.
От уважение можеше да направи нещо.
Life does not stop and start at your convenience, you miserable piece of shit!

2 коментара:

  1. Ей, angie. Освободена е от задълженията да гледа мач и да метка боулинг. Това е за приятелите.
    Уолтър просто иска някой да спазва правилата, но това е твърде много, нали... ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. А чии? Няма да са тия на съседа, нали.

    ОтговорИзтриване

Enter the world of pain: